Knerten er en tre og fire-årsgruppe og fem-årsgruppe.

Knerten 1 er de eldste barna, og Knerten 2 er tre og fireåringene. Knerten har base i Naturhuset.

Lars er pedagogisk leder for Knerten 1 og Elisabeth er fagarbeider. På Knerten 2 er Thorbjørn pedagogisk leder,  Vidar og Silje er pedagogoisk medarbeider.

De eldste barna, førskolebarna, har egne turer, aktiviteter og åpen landhandel høst og vår. Vi besøker også de gamle på Losjeplassen en gang i måneden der vi sprer glede, sang og utveksler historier.  Dessuten har de fin lavvo som er et flott samlingsted.

Naturen som hovedkilde.
Naturen vår hovedkilde til læring og lek. Vi kaller det naturnærvær. Her boltrer vi oss gjennom dagen med det vi oppdager på vår vei.  Mat trenger vi for å utvikle oss og drivhuset og kjøkkenhagen gir oss næring. Vår eminente kokk Tatjana tryller ingrediensene sammen til et herlig varmt måltid hver dag.

Vi har vår egen urtehage og drivhus
Vi utforsker og bruker mange av de gamle husene på Friluftsmuseet. Her er det mye gammel historie som vi formidler til ungene og som de selv opplever. Barna jobber mye med ulike kunstprosjekter sammen med vår dyktige kunstner og kreative pedagoger og pedagogiske medarbeidere.