Knerten er en 4-årsgruppe og 5-årsgruppe.

På Knerten er de eldste barna. 19 4 -5 åringer sammen med 6 voksne, Knerten har base i Naturhuset

Kristin er pedagogisk leder. Line er pedagog, barnehagelærer i 50% stilling. Grete er pedag 60%, barnehagelærer og musikkpedagog
Elisabeth og Inara er pedagogisk medarbeidere. med hver sin spesialitet, turn og friluftsliv, og kunst

Inara som leder de kunstneriske aktivitetene og Grete de musikalske.

Andre gruppeaktiviteter har vi også, blant annet  førskolegrupper for de eldste barna, og åpen landhandel høst og vår.

For oss alle er
Naturen vår hovedkilde til læring og lek. Vi kaller det naturnærvær. Her boltrer vi oss gjennom dagen med det vi oppdager på vår vei.  Mat trenger vi for å utvikle oss og drivhuset og kjøkkenhagen gir oss næring. Vår eminente kokk Tatjana tryller ingrediensene sammen til et herlig varmt måltid hver dag.

Vi har vår egen urtehage og drivhus
Vi utforsker og bruker mange av de gamle husene på Friluftsmuseet. Her er det mye gammel historie som vi formidler til ungene og som de selv opplever. Barna jobber mye med ulike kunstprosjekter sammen med vår dyktige kunstner og kreative pedagogiske ledere.