Varm lunsj hver dag

Tanja er kokken vår. Sammen med barna lager hun lunsj og baker brød og sprer de deiligste dufter i alle rom. Om sommeren henter de urter fra egen urtehagen. De setter den herligste smak på maten. Fredag har Tanja fri. Da lager barna og vi voksne pizza, fredagspizza.

Vi tørker urter, så de kan gi god smak til maten utover vinteren. Tanja har alltid god hjelp av små assistenter. Det er fint å være med på forberedelsene til måltidet, kjenne den deilige duften av grønnsaker, nybakt brød og kanskje smake litt også.

Lunsjens hovedinngrediens er alltid grønnsaker - noen ganger til ris, couscous, pasta eller  brytebrød. Vi har valgt å ikke servere kjøtt eller fisk, bortsett ved helt spesielle anledninger. Grunnen til det er det krever utvidet hygienske forhold. Dessuten tenker vi at det er fint med grønnsaker til lunsj, så kan familiene få ha middagen som sitt samlingspunkt.

Vi ser på måltidene og forberelsene til disse som en del av barnehagens pedagogiske innhold. I disse aktivitetene bruker barna alle sanser, og får  kunnskap og erfaringer innenfor alle barnehagens fagområder - på en naturlig måte.