• Periodeplan høsten 2017

Tema: Et levende museum, «Det gode møte» med natur, kultur, årstider og andre mennesker.

Barnehagens visjon:
    «Barn fra Klokkergaarden er
    glad i mennesker,
    glad i naturen
    og glad i seg sjølv»

• Nærhet til naturen

1.
    For å komme til barnehagen må vi kjøre gjennom tunnelen til Spiraltoppen i Drammen som går nettopp som en spiral inn i fjellet oppover mot toppen av Drammen. Det er nesten som en eventyrreise. Her bor Spiraltrollet og vi kan faktisk også skimte et annet troll der inne i mørket.
    Men når du kommer ut, åpner landskapet seg og du er rett og slett på Drammens tak med utsikt over byen, et flott skue

• Helse, miljø og sikkerhet - barn og sykdom

Barnehagen vår har regler og rutiner for smittevern og hygiene for å sikre at barnehagen drives slik at risikofor smittsomme sykdommer blir så liten som mulig. Disse reglene minner vi hverandre stadig på og alle er pålagt å følge disse. Likevel blir barn syke. Foreldrene har også et ansvar for sitt barn og barnehagen. Her er et skriv som kan være nyttig når dere lurer på om barnetskal i barnehagen eller må bli hjemme

Webansvarlig Klokkergården Barnehage AS - 26.01.2015 11:27

• Et godt møte i skogen

Nærnaturen

• En dannelsesreise med eventyrbriller og gode møter

Velkommen til oppstart av prosjektet «en dannelsesreise med eventyrbriller og gode møter»
    Eller skal vi kalle det en konfirmasjon, for i konfirmasjonen blir vi styrket.
    Det betyr at vi ikke skal sette i gang noe nytt, men vi skal bli styrket til bevisst å arbeide videre med det vi har grunnlagt fra starten,
    Barnehagen vår har helt spesielle fysiske forutsetninger, natur og kultur i form av museumsbygningene, men det er vi som voksne, som legger til rette for å skape «de gode møtene».

• Å se barnet som subjekt

For å ha dette grunnsynet med oss i barnehagedagen
    kreves det en bevissthet av personalets forhold til:
    Barns medvirkning
    Omsorg